preobrazba

ŽELIM VEČ… VSE DOKLER…

V življenju si želimo vedno več in vedno boljše. Želim dobro službo, želim dober zaslužek, želim veliko stanovanje, želim ob tem še prostorno garažo, v katerega bom parkiral nov avto, o katerem sem sanjal še v najstniških letih. Želim dopust vsaj dvakrat letno, enkrat na belih strminah in enkrat z družinsko jadrnico. Želim lep bel nasmešek in vsaj six-pack na plaži. Adrenalin, razburjenje, akcijo. Želim vse in še več!  A pride trenutek, ko vse to izgubi pomen in edino stvar, ki si jo resnično želiš, je biti ZDRAV.

Z vami bi želel podeliti zgodbo o moji varovanki in zakaj osebno trenerstvo nosi širšo zgodbo kot le noto estetskega podviga. Petra je prišla k meni na treninge preko priporočila prijateljev, para, ki sem ga treniral že nekaj časa. Primarno si je želela preoblikovati in učvrstiti telo, vendar je najina pot prinesla veliko pomembnejši rezultat.

Ko sva opravila diagnostični trening, sem ugotovil, da ima zategnjene zadnje stegenske mišice in  negibljiv gleženj, kar ji je onemogočalo izvajanje počepa. Ne pozabimo, da je počep osnoven gib, ki ga v dnevu opravimo povsem nezavedno neštetokrat pri vstajanju, ko se usedemo, itd.  Prav tako je imela bolečine v križu, ki so bile posledica mišičnega nesorazmerja. Petra je svojo težavo, ki jo je bremenila pravzaprav sprejela in se naučila živeti z njo, saj do najina treninga ni uspela le te odpraviti. Težave so bile tako velike, da se na začetku sploh nisva mogla približati počepu.


unnamed.jpg

»Coach, ne morem!« so bile besede, medtem ko jo je zaradi zakrčenosti mišic med izvajanjem vaje dobesedno vleklo naprej in je skoraj padala. Vendar resnično sem verjel v njen uspeh in zaupal v znanje, v katerega sem v svoji karieri veliko vlagal. S pravimi metodami in izbranimi vajami sva postopoma odpravljala nesorazmerja ter raztegovala mišice. Bodril sem jo in spodbujal, ker kot mentor čutim poslanstvo pomagati ljudem.

»Coach, ne upam,« me je pogledala, vendar je vedela, da sem tukaj ob njej in bova s skupnimi močmi uspela!  In končno lahko naredila normalen počep PRVIČ v življenju! Trenutek je bil zelo emocionalen. Sledil je vzklik veselja!  Sreča zanjo, ker je končno premostila oviro, ki jo je pred tem enostavno sprejela in zame, kot trenerja, ker sem lahko pomagal sočloveku pri vzpostavitvi bolj kvalitetnega življenja in pri koraku k zdravju. 


a.jpg

S Petro trenirava že 2 leti in s ponosom izvajava vse počepe sveta!

Seveda si v življenju želimo vseh lepih stvari, a vendar ne smemo nikoli pozabiti na vrednostno lestvico. Naše telo je naš tempelj. Je tisti del, ki nam bo omogočil vanj posaditi vse želje, ki bodo v zdravem okolju lahko vzklile. Dovolite si želeti, dovolite si lepoto, a ohranimo v zavedanju, da je zdravje osnova, ki nam bo odpiralo poti.


Če si želiš preobrazbe, mi piši v INBOX na Facebooku ali kontaktiraj tukaj na spletni strani.

Lahko ti pomagam!

Scroll to Top