preobrazba

DEDEK MRAZ MI JE PRINESEL…DIETO?


deda 7.jpg

Praznični čas je čas obdarovanja in lepih želja. Še posebej za otroke. Kdo ne pomni tistega lepega občutka, ščemenja v trebuščku, ki smo ga kot otroci doživljali, ko smo polni pričakovanj kukali kaj nam je prinesel eden izmed velikih mož. Tako je tekla beseda o darilih, ki smo jih prejeli in prijateljica je malo v šali odvrnila: »Meni pa Dedek Mraz vsako leto prinese dieto.«

 

Malo za hec, vendar kot vemo v vsaki šali se skriva tudi nekaj resnice. Januar je tukaj in marsikdo na svojo listo novoletnih zaobljub doda še eno o izgubi kilogramov. Kar je seveda odlično, če se ne bi zatekali v ekstremne jedilnike, ki naj bi vsaj do prvih sončnih žarkov odstranili vse zimske zaloge. Ne delajte neumnosti! Če v omaro namečete kupe oblačil, jih ob spomladanskem čiščenju verjetno najprej vzamete ven in nato postopoma zložite nazaj. Zakaj bi bilo s telesom drugače? Postopnost in zmernost vas bo pripeljala do uspeha in ne ekstremi v stilu »v 3 tednih 20 kg manj«, ki imajo na vrhu veliko rdečo pentljo, ki kar vabi in čaka, da bo zasijala v soju lajkov na Instagramu. Pa žal ni tako.

Za novo leto vam podarjam nekaj misli, da se izognete zavajanjem z rdečimi pentljami:

1.Ignoriranje osnov zdrave prehrane in polaganje upov v top shop rešitve, ki so marketinški prijem nimajo nobene veze z realnostjo.


insta.jpg

2.Dieta, ki je izvlečena iz spleta, revije in Instagram-sveta vam bo prinesla več škode kot koristi. V večini tega ljudje ne zdržijo in se zredijo nazaj.


ovsenjaki.jpg

3. Prehranjevanje z izdelki, katere opisujejo kot ZDRAVE v stilu fitness pica, fitness kosmiči, wellnes keksi so v večini polni enostavnih sladkorjev s pretvezo manj mastno. Takšen obrok vam hitro dvigne sladkor, ki pa se hitro spusti. In posledica? Še bolj lačni…še več keksov…še več trebuščka.

4. Ne črtajte vseh maščob iz jedilnika . Maščobe v pravi količini niso sovražnik. Dodajte zdrave maščobe kot so naprimer avokado, rumenjaki, oreščki, omega3, itd…, vašim obrokom in vaši hormoni vam bodo hvaležni in tudi dlje časa boste siti.

5. Popolno rezanje OH ni priporočljivo. Za tiste, ki imajo zelo malo OH v svojem jedilniku, je zaželjeno na vsakih nekaj dni povečati vnos. Nekaj OH ti lahko olajša preobrazbo in počutje.


dedek mraz4.png

5. Če je tehtnica glavno merilo vašega napredka in vam ne da miru ter je vaše počutje odvisno od nje, jo vrzite proč. Obseg pasu, vaše počutje in moč so dobri pokazatelj vašega napredka.

6. Ne poistovetite se s trendovskimi dietami. Jaz sem paleo, jaz sem keto, jaz sem LCHF, itd. Vi niste dieta, vi ste ljudje! Takoj, ko se poistovetite z dieto, ste že na dobri poti k motnji prehranjevanja.

Kontaktiraj me, da bova naslednje leto skupaj lahko napisala pismo Dedku Mrazu:

»Dragi Dedek Mraz, mislim da je čas za novo darilo…☺«

coach Mladen

Scroll to Top