preobrazba

BODITE V ZENU

data-animation-override>
ŽIVLJENJE SE ZAČNE, KJER SE STRAH NEHA. ― Osho

Kot ste že kdaj med mojimi objavami opazili, sem 11 let treniral karate in postal mojster borilnih veščin, črni pas. Skozi treninge sem usvajal znanje, predvsem pa razvil lastnosti, ki se odražajo v odnosu do sveta in s tem tudi pri načinu mojega dela z varovanci in temeljijo v FILOZOFIJI ZENA.


15823116_1403081749716632_7353025558088019484_n.jpg

Shotokan je zvrst karaterja, ki sta jo iz različnih borilnih veščin razvila Gichin Funakoshi in sin Gigo na Japonskem. Tehnike gibanja so osnovane v trdni drži, ki zagotovijo stabilnost, omogočijo energične gibe in ojačajo noge. Je dinamična oblika borilnih veščin, ki razvija hitrost in moč.


unnamed.jpg

Osnova psiholoških principov same borilne veščine izvira iz ZEN filozofije in poudarja skromnost, spoštovanje, sočutje, potrpežljivost in mirnost. Lastnosti, ki so v naši družbi mnogokrat pozabljene, lastnosti za katere verjamem, da so nepogrešljiv, če ne celo nujen del zdrave osebnosti in širše družbe.

V osebnem trenerstvu, ki ga čutim kot poslanstvo, v prvi vrsti gojim spoštovanje do varovanca kot sočloveka, katerima sta se srečali poti in ki lahko s skupnimi močmi ustvarita nekaj višjega.

Spoštujmo svet, sobitja (ne le ljudi!) in ne sodimo nikogar, saj nismo prehodili poti te osebe. Vsak nosi svojo zgodbo in raje poiščimo zorni kot, da se lahko samo kaj naučimo od osebe, ki stoji pred nami.

Imejte se radi!

Vaš Mladen

Scroll to Top